Начин на приготвяне
Как да си направим тази къпана баница.
Слагаме в тиган с диаметър малко по-голям от на питките вода - колкото да покрие лаваша. Като заври, пускаме за малко корите, като ги обръщаме.
Подреждаме в намазана с масло и олио тавичка. Поръсвам с разбито яйце и сирене - на око си правите сместа. Аз ползвах 2 яйца и около 100 грама сирене.
Лавашът е 4 или 5 питки. Като подредим корите и сместа отгоре, разрязваме на кръст и поливаме с олио в разрезите обилно.
Заливам икономичната баница с останалата смес и горещата вода от къпането на корите. Плюс още едно яйце.
Пека на 160 °C без вентилатор до готовност.
Ами това е! Идеална къпана баница с лаваш! Това, което трябва да добавя, е, че който обича малко по-солено, трябва да добави сол в сместа, но ние не сме по много солено.