Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Къпана баница с лаваш

Къпана баница с лаваш

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Къпана баница с лаваш
Снимка: Людмила
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Ами това е! Идеална къпана баница с лаваш!"

Необходими Продукти

  • лаваш - 5 броя с диаметър 24 см
  • сирене - 100 г
  • яйца - 2
  • олио - 2 с.л
  • масло - 2 с.л
  • За заливка
  • вода - 1 чаша
  • сол - на вкус
  • яйца - 1
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Как да си направим тази къпана баница.

Слагаме в тиган с диаметър малко по-голям от на питките вода - колкото да покрие лаваша. Като заври, пускаме за малко корите, като ги обръщаме.

Подреждаме в намазана с масло и олио тавичка. Поръсвам с разбито яйце и сирене - на око си правите сместа. Аз ползвах 2 яйца и около 100 грама сирене.

Лавашът е 4 или 5 питки. Като подредим корите и сместа отгоре, разрязваме на кръст и поливаме с олио в разрезите обилно.

Заливам икономичната баница с останалата смес и горещата вода от къпането на корите. Плюс още едно яйце.

Пека на 160 °C без вентилатор до готовност.

Ами това е! Идеална къпана баница с лаваш! Това, което трябва да добавя, е, че който обича малко по-солено, трябва да добави сол в сместа, но ние не сме по много солено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: