Начин на приготвяне
Първо приготвяме плънката. Предварително свареното месо го накъсваме на малки късчета, нарязваме на ситно лука и го слагаме да се задуши с малко олио и масло.
Когато омекне лукът, добавяме месото, подправките и го оставяме за 15 минути на котлона, като периодично разбъркваме. Докато изстине плънката, замесваме меко тесто от яйцата, брашното и солта.
Разделяме го на 6 равни части и от всяка разточваме тънка кора. Приготвяме и тестото за другите кори, разделяме го на две равни части и разточваме едната, която поставяме в намазнена тава.
Слагаме в голяма тенджера около три литра вода с една супена лъжица сол и изчакваме до завиране. След което поставяме една по една корите във врящата вода (за около минута и половина всяка от тях).
Вадим кората с помощта на гевгир и я потапяме в студена вода. Отцеждаме кората, редуваме плънка - кора, докато свършат корите, като разпределяме равномерно плънката навсякъде.
Накрая разточваме последната кора от останалото тесто и я слагаме най-отгоре. Пече се в предварително загрята фурна на 220 градуса за 25 - 30 минути или до златист загар. Като я извадим, мажем с масло и покриваме с кърпа.
Приятен апетит!