Начин на приготвяне
Начупваме карфиола на малки парченца и и го сваряваме във вряща вода (с 1 щипка сол по желание).
Като омекне, го отцеждаме и оставяме да изстине. През това време обелваме корнишоните и ги нарязваме на ситни кубченца.
Сипваме ги в купа и към тях прибавяме и останалите съставки: сурови слънчогледови семки (важно е да са измити, а по желание може и да са покълнали), кисело мляко, хималайска сол, шарлан и заедно със сварения и вече изстинал карфиол - разбъркваме.
Сипваме в 2 порции и по желание поръсваме с чесън, нарязан на много ситно.
Може да поднесем тази млечна салата като гарнитура към най-различни зеленчукови ястия със силно наситен вкус!
Приятна млечна салата с карфиол и слънчогледови семки!
Чудно Вкусно!