Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Бърз качамак с пържено яйце и рукола

Бърз качамак с пържено яйце и рукола

Бърз качамак с пържено яйце и рукола
Снимка: Илиана Първанова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • качамак - 250 г
  • карфиол - 2 - 3 шепи начупен
  • шарлан - 1 - 2 ч.л.
  • хималайска сол - 1 ч.л. на вкус
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • чубрица - 3 щипки
  • вода - около 1, 2 л
  • яйца - 3 бр.
  • рукола - няколко бейби стръкчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме водата да заври в тенджерата и през това време измиваме е начупваме карфиола на дребни парченца.

Подсоляваме врящата вода с хималайска сол и добавяме шарлана и карфиола.

След около 5 минутки, щом карфиолът започне да омеква, сипваме плавно качамака, като разбъркваме постоянно с телена бъркалка, за да не стане на бучки.

След това продължаваме с дървена бъркалка и малко преди да е готов, подправяме с черен пипер и чубрица.

Докато се вари, не трябва да спираме да разбъркваме. После отстраняваме  е от котлона и на негово място слагаме тигана да се загрява с малко шарлан.

Изпържваме 3 яйца на очи и по желание ги поръсваме с хималайска сол. В порциите поставяме яйцето върху качамака, като като капаче и поднасяме качамака с яйца украсен със стръкчета бейби рукола.

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: