Начин на приготвяне
Най-вкусният качамак се получи, видях рецептата от Марияна Цветкова и вече ми е любима, само опитайте.
Сложете на котлона вода да заври, добавете малко сол и бучка масло, да се разтопи.
В оригиналната рецепта е с царевичен грис и за това количество е нужен 125 г, но аз приготвих с царивично брашно.
Сипва се брашното и се бърка с телена бъркалка. След като леко почне да сгъстява, чукнете едно яйце и се бърка, докато сгъсти.
Свалете от котлона сварения качамак.
В купа на дъното натрошете малко сирене и поливате с 1-2 с.л. олио, отгоре сипете качамака и пак натрошете сирене, може и кашкавал.
Загрява се 2-3 с.л. олио и се запържва червен пипер.
Заливате качамака с яйца и сирене и хапвате с кеф за обяд. Добър апетит, бързо и много вкусно!
Коментари
Защо после сте писали, че заливаме качамака с яйца и сирене? Нали яйцето е 1 бр. и го сложихме вътре в царевичното брашно.