Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Качамак»Качамак с яйце и сирене

Качамак с яйце и сирене

Качамак с яйце и сирене
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
21/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Заливате качамака и хапвате с кеф за обяд. Добър апетит, бързо и много вкусно!"

Необходими Продукти

  • вода - 400 мл топла
  • царевично брашно - 160 г
  • сирене - 100 г
  • олио - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. равна
  • сол - на вкус
  • яйце - 1 бр.
  • масло - 1 бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-вкусният качамак се получи, видях рецептата от Марияна Цветкова и вече ми е любима, само опитайте.

Сложете на котлона вода да заври, добавете малко сол и бучка масло, да се разтопи.

В оригиналната рецепта е с царевичен грис и за това количество е нужен 125 г, но аз приготвих с царивично брашно.

Сипва се брашното и се бърка с телена бъркалка. След като леко почне да сгъстява, чукнете едно яйце и се бърка, докато сгъсти.

Свалете от котлона сварения качамак.

В купа на дъното натрошете малко сирене и поливате с 1-2 с.л. олио, отгоре сипете качамака и пак натрошете сирене, може и кашкавал.

Загрява се 2-3 с.л. олио и се запържва червен пипер.

Заливате качамака с яйца и сирене и хапвате с кеф за обяд. Добър апетит, бързо и много вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Veselina
Veselina
Изглежда добре, но нещо ни ми е ясно. След като почне да се сгъстява, добавяме яйцето и бъркаме, нали така?
Защо после сте писали, че заливаме качамака с яйца и сирене? Нали яйцето е 1 бр. и го сложихме вътре в царевичното брашно.
28.08.2022 16:58
1
Людмила
Людмила
Невероятен качамак!
24.08.2022 14:54