Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Тиквички на Фурна»Пълнени тиквички с млечен сос

Пълнени тиквички с млечен сос

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
26/08/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Любимите ни пълнени тиквички, поднесени с нежен млечен сос"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 150 - 200 г
  • тиквички - 300 г
  • олио - 30 г
  • ориз - 100 г
  • лук - 1 глава
  • домати - 2 броя
  • кисело мляко - 100 г
  • моркови - 1 брой
  • яйца - 1 брой
  • брашно - 15 г
  • копър - 3 - 4 стръка
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените тиквички се срязват на две половини. Издълбават се като чашки и се посоляват леко. Нарязаният на дребно лук се запържва в мазнината. Добавя се ориза и се пържи още няколко минути. Слагат се ситно нарязаните домати. Налива се бульон /1:1/.

След като оризът поеме течността запръжката се добавя към смляното месо. Посолява си и се подправя с копъра и черния пипер. С получената смес се пълнят тиквичките, като отворите се потапят в брашно. Нареждат се в тава, заливат се с бульон и се запичат.

Киселото мляка, брашното и яйцата се разбиват в отделен съд и се разреждат с отварата от готовото ястие. Сместа се бие на огъня, докато се сгъсти след което се излива върху тиквичките. При поднасяне ястието се оцветява с мазнина, в която са изпържени моркови, и се поръсва с дребно нарязан копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
57
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

никнай
никнай
Добра рецепта, особено за летният сезон - става и целигодишно ако намерите тиквички на пазара.

Надявам се че не изхвърляш месото на издълбаните тиквички а го прибавяш към сместа.

Една лека студена заливка от к.мляко с чесън и копър мисля че ще е по-добрият вариант от колко тежката с яйца и брашно.
11.02.2016 22:06
1