Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Обикновени пълнени чушки с млечен сос

Обикновени пълнени чушки с млечен сос

Shteriu DjarovShteriu Djarov
Новак
2217125116
Обикновени пълнени чушки с млечен сос1 / 5
25/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Каквото и да опитаме, най-вкусни ще си останат мамините пълнени чушки с онзи млечен сос, който с удоволствие отопявахме от дъното на чинийката"

Необходими Продукти

  • чушки - колкото е голяма тавата
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • ориз - 2 к.ч.
  • кайма - 500 г
  • подправки - на вкус
  • За соса
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Не съм от най активните, щото не обичам да готвя манджи, тези чушки ги харесваме, затова ги публикувам.

В дълбок съд, аз го правя в уок, леко запържвам лука, морковите и една чушка, нарязани на ситно, като омекнат слагам предварително измития ориз.

Оризът, кат се оцъкли, добавям каймата и разбърквам хубаво, добавих малко топла вода, колкото да се сготви до полуготовност, преди да се махне от котлона, се добавят подправките.

В измитите и изтърбушени чушки се пълни с лъжичка от топлата смес и се реди в тава. Като се напълнят чушките, се редят в тавата и се дупчат, да може да влезне от соса в тавата. Сипва се топла вода до средата на чушките и се поръсват със сол.

Пече се в предварително загрята фурна.

За соса в тигана от плънката се слага малко олио на око (като за Бешамел), 2 с.л. лъжици брашно се запържват до, бих казал, златисто, ама зависи какъв цвят искате за соса.

Добавя се 1 кофичка кисело мляко и се готви, като стане готов, се добавят три яйца, предварително разбити, и сол. Може да се добави и малко топла вода, ако е много гъсто.

Преди да станат готови пълнените чушки, в тавата се сипва сосът и се разпределя равномерно. Пече се до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Shteriu Djarov
Shteriu Djarov
Може и капачета от домати да се затворят чушките, но децата не ядат домати и затова.
25.05.2016 20:51
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много любима моя рецепта, слагам и малко белен домат пасиран при ориза и каймата.
25.05.2016 13:29
1