Начин на приготвяне
Не съм от най активните, щото не обичам да готвя манджи, тези чушки ги харесваме, затова ги публикувам.
В дълбок съд, аз го правя в уок, леко запържвам лука, морковите и една чушка, нарязани на ситно, като омекнат слагам предварително измития ориз.
Оризът, кат се оцъкли, добавям каймата и разбърквам хубаво, добавих малко топла вода, колкото да се сготви до полуготовност, преди да се махне от котлона, се добавят подправките.
В измитите и изтърбушени чушки се пълни с лъжичка от топлата смес и се реди в тава. Като се напълнят чушките, се редят в тавата и се дупчат, да може да влезне от соса в тавата. Сипва се топла вода до средата на чушките и се поръсват със сол.
Пече се в предварително загрята фурна.
За соса в тигана от плънката се слага малко олио на око (като за Бешамел), 2 с.л. лъжици брашно се запържват до, бих казал, златисто, ама зависи какъв цвят искате за соса.
Добавя се 1 кофичка кисело мляко и се готви, като стане готов, се добавят три яйца, предварително разбити, и сол. Може да се добави и малко топла вода, ако е много гъсто.
Преди да станат готови пълнените чушки, в тавата се сипва сосът и се разпределя равномерно. Пече се до готовност.
Коментари