Начин на приготвяне
Сваряваме измитата елда в 3 чаени чаши подсолена вряща вода. Подправяме с щипка черен пипер и 1 ч.л. шарлан.
Без капак, за да може, ако има излишна вода по време на варенето, тя да се изпари. Готова е след около 15 минути. Сваляваме от котлона тенджерката и оставяме настрана да се охлади.
В голяма купа нарязваме зеленчуците за салатата: доматите на средно големи резенчета, а тиквичката и краставицата на резенчета четвъртинки. Към тях прибавяме на ситно нарязаните магданоз и майорана.
Сипваме вече охладената елда и овкусяваме всичко общо със сусамово масло – 1 с.л., бяла балсамова салатна подправка – 1 с.л. на вкус и хималайска фина сол. Разбъркваме и поднасяме прясно приготвена в шарена дълбока чиния!
Любимата витаминозна салата на цялото семейство – и на малки, и на големи!
Чудно Вкусно!