Лабане - Топчета от кисело мляко

АнонименАнонимен
Новак
11
1
28/11/2019
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо454
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • овче мляко - 1 кг (или повече) биволско или изцедено краве
  • сол
  • червен пипер - лют едро счукан (или сухи люти чушки)
  • риган - сух
  • босилек - сух
  • мащерка - суха
  • черен пипер
  • зехтин - или олио
  • чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отцедете киселото мляко в тензух за една нощ на хладно място.

На следващия ден посолете на вкус цеденото кисело мляко.

От млечната смес оформете топчета с големина на орех.

Всяко топче се овалва в смес от сухи подправки и се подреждат в буркан. Заливат се със зехтин или олио.

За мен е по-добър вариантът, в който Лабане остават натурални.

В буркана добавете нарязани сухи люти чушки, по 1/2 ч.л. от сухите подправки, а също така може да добавите добавям сушени домати, ситно нарязан чесън. Едва тогава топчетата от кисело мляко се заливат с висококачествен зехтин (или с олио, но няма да е същото).

Оставете буркана с Лабане да престои няколко дена в хладилник - така млечните топки ще се овкусят.

Моето сирене Лабане престоява около 8-10 дена в хладилника, преди да го поднеса.

Направете си това мезе с уникален вкус от Близкия изток - разкошно е!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар