Начин на приготвяне
1. Яйцата се разбиват заедно със захарта. Прибавят се спрайтът и олиото.
В купа предварително се пресяват бакпулвер, брашното и ванилията. Постепенно при непрекъснато бъркане се прибавят сухите съставки към яйцата.
Сместа се изсипва в предварително набрашнена тава. Пече се в предварително загрята фурна на 220 градуса за около 20 минути или до суха клечка. Готовият блат се оставя да изстине.
2. Кремът се приготвя, като с миксер се разбиват размекнатото масло и пудрата захар. Прибавят се ванилията и млякото.
3. След като е изстинал блатът, в голяма купа се натрошава. Към него се изсипва кремът и се разбърква добре. От получената смес се правят топчета с големина колкото орех. Готовите сладки топчета се слагат в хладилник за 1 час.
4. На водна баня се разтапя шоколадът. Всяко топче се забожда с дървено/ пластмасово шишче и се потапя в шоколада. Веднага след това се топва в шоколадовите пръчици.
Кейк попс се нареждат или в чаши, така че да не се допират топчетата, или на стиропорена повърхност.
Кейк попс Таралежчетата се оставят се в хладилник за 1 час да стегне шоколадът.
Излязоха 30 топчета.