Начин на приготвяне
Блендирайте накиснатия нахут заедно с тиквичката. Много е важно добре да сте изстискали тиквичката от излишната вода.
Изсипете в купа и добавете ситно нарязания лук. Нарежете на ситно магданоза и копъра и добавете и тях, сложете и подправките, а после и зехтина.
Разбъркайте всичко много добре и с ръце оформете фалафелите с желаната от вас големина и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене.
Печете в предварително загрята на 180°С фурна за 30-40 минути (зависи от големината) или докато не се напукат и не придобият златен загар.
Не се страхувайте да експериментирате с други подправки, които са ви любими.
Поднесете печените фалафели с лек чеснов сос или майонеза, направена от нахутената вода - аквафаба (aquafaba).