Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Фалафели»Фалафели с тиквички на фурна

Фалафели с тиквички на фурна

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5152
Фалафели с тиквички на фурна
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
24 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
64 мин.
Порции
14
"Днешното кулинарно удоволствие - фалафели с тиквички на фурна"

Необходими Продукти

  • нахут - 500 г суров, накиснат във вода за 24 часа
  • тиквички - 2 настъргани и добре изстискани
  • червен лук - 1 глава, нарязан на ситно
  • магданоз - 1 малка връзка
  • копър - 1 малка връзка
  • кайенски пипер - 1/4 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • заатар - 1 ч.л.
  • зехтин - 5 - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блендирайте накиснатия нахут заедно с тиквичката. Много е важно добре да сте изстискали тиквичката от излишната вода.

Изсипете в купа и добавете ситно нарязания лук. Нарежете на ситно магданоза и копъра и добавете и тях, сложете и подправките, а после и зехтина.

Разбъркайте всичко много добре и с ръце оформете фалафелите с желаната от вас големина и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене.

Печете в предварително загрята на 180°С фурна за 30-40 минути (зависи от големината) или докато не се напукат и не придобият златен загар.

Не се страхувайте да експериментирате с други подправки, които са ви любими.

Поднесете печените фалафели с лек чеснов сос или майонеза, направена от нахутената вода - аквафаба (aquafaba).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: