Начин на приготвяне
Наливаме в дълбока купа топлата вода. В нея сипваме содата и кафявата кристална захар.
Разбъркваме постоянно с телена бъркалка и прибавяме останалите продукти в следната последователност: шарлан, ванилия, пълнозърнестото брашно, царевичното фино брашно, плодове (1-2 ябълки и 1 круша - общо 1 ч.ч. нарязани на кубченца), орехи и канела.
Разстиламе равномерно хомогенната смес в кръгла тава, предварително намазана с шарлан и поръсена с царевично брашно.
Изпичаме ябълковия сладкиш за 30 минути на 180 градуса.
След като е готов, покриваме веган сладкиша с найлон и кърпа, за да остане мекичък.
Нарязваме постния сладкиш на парчета като торта или квадрати и поднасяме за следобедна закуска!
Много приятен постен царевичен сладкиш с ябълки и круши!
Чудно Вкусно!