Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Постен царевичен сладкиш с ябълки и круши

Постен царевичен сладкиш с ябълки и круши

Постен царевичен сладкиш с ябълки и круши
Снимка: Илиана Първанова
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Сладкото не е забранено по време на пости и този постен царевичен сладкиш с ябълки и круши е доказателството за това"

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • пълнозърнесто брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • ябълки - 1 ч.ч. микс с круши, нарязани на кубченца
  • кафява захар - 1 ч.ч. кристална
  • шарлан - 1/3 ч.ч.
  • орехи - 1/2 ч.ч. едро натрошени
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. равна
  • вода - 1 ч.ч. топла
  • канела - 1 ч.л. равна
  • ванилия - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наливаме в дълбока купа топлата вода. В нея сипваме содата и кафявата кристална захар.

Разбъркваме постоянно с телена бъркалка и прибавяме останалите продукти в следната последователност: шарлан, ванилия, пълнозърнестото брашно, царевичното фино брашно, плодове (1-2 ябълки и 1 круша - общо 1 ч.ч. нарязани на кубченца), орехи и канела.

Разстиламе равномерно хомогенната смес в кръгла тава, предварително намазана с шарлан и поръсена с царевично брашно.

Изпичаме ябълковия сладкиш за 30 минути на 180 градуса.

След като е готов, покриваме веган сладкиша с найлон и кърпа, за да остане мекичък.

Нарязваме постния сладкиш на парчета като торта или квадрати и поднасяме за следобедна закуска!

Много приятен постен царевичен сладкиш с ябълки и круши!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: