Мързелив щрудел с ябълки за пости

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор40513131
30/11/2019
"Разкош в чиния - ябълков щрудел, който се приготвя много лесно и е идеалният десерт при спазване на пост "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 149
  • Преглеждания за месеца12669
  • Преглеждания за седмицата803
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и почистваме ябълките и крушите - общо почистени да са 1 кг. Настъргваме ги и разбъркваме с орехите и канелата.

В отделен съд смесваме сухите съставки - пълнозърнестото брашно, гриста (царевична или пшенична - по желание), царевичното брашно, кафявата кристална захар, содата и ванилия.

Ако го правим с царевичен грис става малко по-хрупкаво, а с пшеничен малко по-меко, и в двата случая е чудесен! Кръглата тава намазваме с шарлан и леко набрашняваме.

Поръсваме 1/3 от сухата смес по дъното на тавата, отгоре разпределяме 1/3 от плодовата плънка...и така редуваме още 2 пъти - ред суха смес, ред  плънка, ред суха смес, ред плънка.

Накрая последния ред от плънка, поръсваме леко с 1-2 шепи суха смес отгоре, които сме си оставили от последната част от сместа. Поливаме символично с шарлан  насам-натам и в средата и по краищата.  Печем на 200 градуса до златист загар - около 35-40 минути.

Още топъл покриваме щруделът, за да не изсъхва.

Подходящ за на път, тъй като е издържлив и дълго не се променя. По желание може да го поднесем поръсен с пудра захар.

Фантастично лесен и вкусен мързелив щрудел с ябълки и круши - есенен разкош за постите и не само!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар