Начин на приготвяне
Обелените ябълки настържете на ренде и смесете със захарта.
Сложете на котлона за 4-5 минути, докато се разтопи.
В 100 мл вода, разтворете царевичното нишесте и сипете при ябълките.
Разбърквате за кратко, докато сгъсти сместа, и сваляте от котлона.
Охладете и прибавете канела, ванилия и смлени ситно орехи или както ги обичате.
В купа разтопете маслото и смесете с олиото.
Вземат се две кори, първата се поръсва с мазнината, отгоре сложете втората кора, мазнина и част от плънка.
Краищата се подгъват малко навътре, да не изтича плънката, и навивате на руло. Наредете ги в тава върху хартия за печене.
Нарежете на парчета с големина по избор и намажете ябълковия щрудел отгоре с четка от мазнината.
Печете ароматния щрудел в загрята фурна 180°C до хрупкава златиста коричка за 40 минути. Извадете и охладете.
По желание, ако ябълките са по-кисели и обичате сладичко като мен, поръсете с пудра захар.
Добър апетит с моя гръцки щрудел с ябълки!
Коментари