Домашна провансалска майонеза

02/12/2019
"Най-хубавата майонеза е домашната, добавете като вкусен сос към различни ястия "
Приготвяне5 мин.
Общо5 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 124
  • Преглеждания за месеца1124
  • Преглеждания за седмицата391
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Чукнете яйцето в тесен и висок съд. Сложете при него солта, лимоновия сок, магданоза, горчицата и чесъна на парченца.

2. Налейте половината от зехтина. Той не трябва да е от най-силните и горчиви екстра върджин, а по- лек. Може да използвате и слънчогледово олио.

3. Позиционирайте пасатор на дъното на съда с продуктите и включете без да движите, докато сместа емулгира отдолу и побелее. Тогава наливайте на тънка струйка останалия зехтин и постепенно издърпвайте уреда нагоре докато цялата смес побелее. Движете плавно и към стените, за да се сгъсти равномерно.

4. При готовата домашна майонеза сложете билките, разбъркайте и поднесете.

Провансалската майонеза е идеална за сос към салати, картофки или други зеленчуци, както и риба и бели меса.

Съхранява се до 2-3 максимум в хладилник, покрита с капак или стреч фолио.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар