Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Домашна майонеза»Провансалска чеснова майонеза

Провансалска чеснова майонеза

МиссаМисса
Помощник Готвач
502931581
Провансалска чеснова майонеза
Снимка: Мисса
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Общо
5 мин.
Порции
1
"Ако знаете само пържолките колко още по-вкусни могат да станат с тази чеснова майонеза..."

Необходими Продукти

  • олио - 100 мл
  • прясно мляко - 50 мл
  • майорана
  • магданоз
  • риган
  • чесън
  • сол
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В продълговат съд (бурканче или пластмасова кутийка с капак) сипете олиото и млякото.

Добавете малко сол на вкус. Разбийте с пасатор на най-високата скорост до получаването на желаната гъстота. Използвайте качествено олио, за да се получи майонезата.

Ако не е достатъчно калорично, то има опасност да не се сгъсти домашната майонеза.

В тази ситуация може да опитате да добавите още олио. Но обикновено в първата секунда в която пуснете пасатора си личи дали ще се получи гъстота или не.

Спазвайте пропорцията олио-прясно мляко СТРИКТНО и използвайте качествено олио!

Накълцайте всички подправки на много ситно и ги миксирате. Настържете обеленият и измит чесън. Изцедете сок от лимон.

Смесете всички подправки, чесъна и една-две чаени лъжички сок от лимон с готовата майонеза. Разбъркайте добре.

Сервирайте с любима храна и се насладете на Прованса във вкуса!

Провансалската чеснова майонеза е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: