Начин на приготвяне
Обелете и почистете ябълките, нарежете ги на малки парченца и поръсете с кафява захар и лимонов сок.
Разбъркайте ги хубаво и разстелете в малка тавичка намазана обилно с кокосово масло.
Пресейте брашното с бакпулвера и солта в купа и разбъркайте със кокосовите стърготини и захарта. Добавете кокосово масло на парченца - то трябва да е твърдо, но не прекалено. Ако го съхранявате в хладилник, трябва предварително да го оставите да се отпусне на стайна температура - нито да е много твърдо, нито течно.
С пръсти втривайте маслото в сухите съставки докато се навлажнят и се образуват трохи.
Сипете маслените трохи върху ябълките в тавичката и печете в загрята на 180 градуса фурна за 20-25 минути или до златист загар. Крамбълът трябва да стане хрупкав, а ябълките отдолу, за да се карамелизират леко. За да наблюдавам използвам тавичка от иенско стъкло и така виждам до каква степен са готови.
В случай, че им трябва повече време да омекнат (много зависи и от сорта), намалете фурната до 160 градуса за още 5-10 минути.
Готовият вкусен и ароматен крамбъл поднесете топъл - невероятен е! Гарнирайте с бита сметана или топка ванилов сладолед.
Да ви е сладко!