Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Крамбъл»Ябълков крамбъл с канела

Ябълков крамбъл с канела

Ябълков крамбъл с канела
Снимка: Деница Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • ябълки - 1, 5 кг
  • захар - 5 с.л.
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • брашно - 100 г
  • масло - 50 г студено
  • захар - 2 с.л. за поръската
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на едри кубчета 1, 5 кг ябълки. Слагаме ги да се задушат за 5 минути в тиган с капак, на умерен огън. Прибавяме настъргана лимонова кора и 5 с.л. захар.

След като ябълките леко се карамелизират, поръсваме с канела и ги оставяме да се охладят. Приготвяме поръската от 50 г студено масло и 100 г брашно.

Смесваме ги с ръце, докато придобият консистенция на галета, добавяме и 2 с.л. захар, за да е хрупкава коричката на ябълковия десерт.

Подреждаме ябълките в тавичка и изсипваме върху тях сухата смес. Печем крамбъла 25-30 минути, на 200 градуса, до златисто.

Ябълков крамбъл с канела - ароматен и вкусен английски десерт за Коледа!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: