Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Крамбъл»Ябълков Крамбъл с Кокосови Стърготини

Ябълков Крамбъл с Кокосови Стърготини

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5141k2
Ябълков Крамбъл с Кокосови Стърготини
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
1 / 7
31/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1
"Знаете, че най-вкусният крамбъл има плътен плодов пълнеж и хрупкава коричка, нали? А този е съвършен ..."

Необходими Продукти

  • за трохите
  • масло - 25 г студено
  • брашно - 45 г бяло
  • пудра захар - 1 с.л.
  • кокосови стърготини - 1 с.л.
  • за плънката
  • ябълки - 1 зелена
  • вода - 2 с.л.
  • мед - 1 - 2 с.л. зависи колко е кисела или сладка ябълката
  • подправки - по ваш вкус и по желание (за ябълката)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пускаме фурната на 180°С.

Нарязваме маслото на кубчета и изсипваме брашното при него. Важно е маслото да е студено, за да се получат хубави трохи. Претриваме с пръсти брашното през маслото, докато се получат различни по големина трохи. Добавяме пудрата захар и кокосовите стърготини и без да бъркаме повече с ръце само раздрусваме купата няколко пъти, така че всичко да се смеси и слагаме сместа в хладилника.

Нарязваме ябълките на малки четвъртинки с дебелина 0.5 см. Слагаме ги в тиган на среден огън заедно с водата и меда и ги готвим около 5-6 минути или докато попият цялата течност, като разбъркваме често.

Изсипваме ябълките на дъното на подходящ съд и оставяме на страна за 5 минути да поизстинат.

След като са се охладили леко, изваждаме маслените трохи от хладилника и ги изсипваме върху ябълките. Слагаме във фурната и печем около 35 минути или докато коричката стане златна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: