Парфе с малини

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Изкусителен летен десерт за всички, които не могат да живеят без сладичко"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. отделени белтъци и жълтъци
  • захар - 4 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • какао - 1 с.л.
  • сметана - 600 г заквасена + 100 мл подсладена сладкарска
  • малини - 300 г + допълнително за украса
  • захар - 4 - 5 с.л.
  • желатин - 1 и 1/2 пак.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата разбийте белтъците със захарта на твърд сняг, добавете жълтъците при непрекъснато разбиване. накрая добавяйте лъжица по лъжица брашното, какаото и доразбийте. По желание може да приготвите бял блат, като добавите 4 с.л. брашно без какао.

Сипете сместа във форма с диаметър около 26 см, предварително застлана с хартия за печене. изпечете блата в загряна на 180 градуса фурна. Готовият блат се оставя да изстине.

За парфето пасирайте почистените малини със захарта и добавете квасената сметана. Хубаво разбийте, а отделно разбийте сладкарската сметана и я разбъркайте леко и внимателно към малиновата смес.

Желатинът се приготвя по стандартния начин - накисва се според указанията в студена вода, разтопява се без да завира и се добавя към парфето.

Сложете блата във форма с подвижни стени. Отгоре излейте малиновото парфе и сложете в хладилник за 4-5 часа да стегне. След това отгоре плътно се украсява с малини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: