Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Парфе»Парфе от малини (Ретро рецепта)

Парфе от малини (Ретро рецепта)

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Парфе от малини (Ретро рецепта)1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.

Необходими Продукти

  • малини - 250 г готово пюре (от 1 кг плод)
  • захар - 250 г
  • каймак - 3 ч.ч. бит
  • морска сол - 1 - 2 кила за леда за охлаждане
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пюрето от малини, което ви трябва за рецептата, е общо 250 г готово, което се приготвя от 1 кг плод, които се смачват и сваряват.

Смесете малиновто пюре със захарта. Сипете сместа в дълбока и тясна тенджера и сложете в кофа с лед, за да замръзне. Може да ползвате и камера или фризер.

След това смесете със замръзналото пюре 3 чаши бит каймак хубаво и пак сложете да замръзне.

За да не се топи ледът, в него се сипва морската сол.

Източник: Петстотинъ деветдесеть и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: