Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Пълнени свински гърди по гръцки

Пълнени свински гърди по гръцки

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949868
Пълнени свински гърди по гръцки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
115 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"Гърците са измислили сиртакито и тези вкусни пълнени сивнски гърди по елински"

Необходими Продукти

  • свински гърди - 1.5 кг без кост
  • кайма - 300 г свинска
  • хляб - 2 филии
  • яйца - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена
  • бяло вино - 1 в.ч.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • копър - 1/2 връзка
  • зехтин - 180 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете в хладка вода хляба, след което го отцедете от излишната течност. Смесете го с каймата, яйцето, ситно нарязаната чушка и наситнените зелени подправки. Подправете със сол и черен пипер и омесете кайма, която приберете за 30 минути в хладилник.

Поставете свинските гърди на плот (или маса) и леко ги начукайте. Овкусете ги със сол и черен пипер. Върху тях разстелете равномерно каймата. Навийте ги на руло, което стегнете с дебел конец.

Загрейте зехтина и запържете пълнените свински гърди от всички страни равномерно. Прехвърлете го в подходяща тава, залейте го с мазнината от пърженето, бялото вино и малко вода и печете на умерена (180 градуса) фурна за 90 - 100 минути.

Поднесете с гарнитура салата по избор или задушени зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: