Начин на приготвяне
Накиснете в хладка вода хляба, след което го отцедете от излишната течност. Смесете го с каймата, яйцето, ситно нарязаната чушка и наситнените зелени подправки. Подправете със сол и черен пипер и омесете кайма, която приберете за 30 минути в хладилник.
Поставете свинските гърди на плот (или маса) и леко ги начукайте. Овкусете ги със сол и черен пипер. Върху тях разстелете равномерно каймата. Навийте ги на руло, което стегнете с дебел конец.
Загрейте зехтина и запържете пълнените свински гърди от всички страни равномерно. Прехвърлете го в подходяща тава, залейте го с мазнината от пърженето, бялото вино и малко вода и печете на умерена (180 градуса) фурна за 90 - 100 минути.
Поднесете с гарнитура салата по избор или задушени зеленчуци.