Свински гърди по китайски

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4092k2k2k
Свински гърди по китайски
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
18/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
360 мин.
Общо
365 мин.
Порции
4
"Апетитна рецепта за свински гърди по китайски, към която гледаме с интерес"

Необходими Продукти

  • свински гърди - 1.2 кг
  • сол
  • червен пипер - 1 с.л.
  • кайенски пипер - 1/4 ч.л.
  • джинджифил - 1 ч.л. на прах
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • За соса
  • соев сос - 4 с.л.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • лимонов сок - сок от 1
  • ябълков оцет - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските гърди, без да се нарязват, се поръсват със сол.

В широка чиния се смесват червеният, кайенският, черният пипер и джинджифила.

Цялото парче месо се овалва в сухите подправки и оставя настрани.

В керамичен съд (в случая крок пот) се смесват соевият сос, кафявата захар, чесънът на прах, лимоновият сок и ябълковият оцет.

В съда се поставя парчето свински гърди, уредът се похлупва и включва на втора степен.

Печените свински гърди се готвят 6 часа, без да се отваря капакът.

Уредът за бавно готвене може да се замети с друг керамичен съд с капак като гювеч, и свинското печено да се сготви във фурна.

Готовите свински гърди по китайски се сервират със сварен ориз или друга гарнитура по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: