Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пълнени свински гърди

Пълнени свински гърди

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Пълнени свински гърди1 / 2
16/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
7-8

Необходими Продукти

  • свински гърди - 2 кг.
  • ориз - 150 гр.
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 бр.
  • магданоз - 1/4 връзка
  • червен пипер - 10 гр.
  • черен пипер - 5 гр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С нож правим внимателно отвор на гърдите за да се оформи джобче.

Приготвяме плънката от ориза, лука и магданоза. Гърдите се пълнят с тази плънка. Отворът се зашива с конец. Намазва се с олио, червен пипер и черен пипер. Посолява се. Покрива се с фолио.

Пече се около 2 часа. Реже се на филийки и се поднася с подходяща гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: