Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Цупура на фурна с маслинова паста

Цупура на фурна с маслинова паста

Цупура на фурна с маслинова паста
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • ципура - 4 бр.
  • сол
  • зехтин
  • аспержи - връзка
  • картофи - 4 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • за пастата
  • черни маслини - 10 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 2 с.л.
  • магданоз - връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ципурата и я сложете в тавата на фурната.

Направете разрези по дължината на рибата.

Пригответе пастата, като сложите всички продукти в блендер или кухненски робот.

Смелете всичко заедно до гъста маслинова паста.

Напълнете стомаха на рибата с нея. Поръсете със сол и черен пипер.

Измийте аспержите, отрежете долната част и ги разстелете в тавата.

Измийте картофите. Разрежете ги през средата и направете леки разрези по вътрешната част на картофа. Сложете ги в тавата с кората нагоре.

Поръсете зеленчуците със сол, черен пипер и полейте всичко с малко зехтин.

Загрейте фурната на 200 градуса и печете до готовност.

Поднесете веднага тази печена риба - уникална ципура на фурна с маслинова паста.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: