Начин на приготвяне
Измийте ципурата и я сложете в тавата на фурната.
Направете разрези по дължината на рибата.
Пригответе пастата, като сложите всички продукти в блендер или кухненски робот.
Смелете всичко заедно до гъста маслинова паста.
Напълнете стомаха на рибата с нея. Поръсете със сол и черен пипер.
Измийте аспержите, отрежете долната част и ги разстелете в тавата.
Измийте картофите. Разрежете ги през средата и направете леки разрези по вътрешната част на картофа. Сложете ги в тавата с кората нагоре.
Поръсете зеленчуците със сол, черен пипер и полейте всичко с малко зехтин.
Загрейте фурната на 200 градуса и печете до готовност.
Поднесете веднага тази печена риба - уникална ципура на фурна с маслинова паста.