Начин на приготвяне
Пресейте брашното и направете в средата кладенче. Разтворете маята в затопленото мляко и сложете захарта и малко брашно. Оставете да шупне.
В кладенчето сложете сол, оцет и яйцата. Замесете тестото като сипвате и от маята до получаване на топка гладко тесто. Покрийте и оставете да втаса за 1час.
Разделете втасалото тесто на три части, всяка разточете на кора с размера на тавата, в която ще печете. Намажете тавата с малко олио, сложете едната кора, намажете с половината от маслиновата паста и покрийте с втората.
Намажете отново с останалата паста и покрийте с третата, като леко я придърпате от всички страни, така че да захлупи двете кори отдолу.
Разрежете на няколко места, така че да се покаже част от пастата и намажете с разбит жълтък. Оставете да втаса за половин час и сложете във фурната на 170 градуса за 40-50 минути.
Коментари