Начин на приготвяне
Суши с маслинова паста за ценители.
Първо измиваме добре ориза за суши и го сваряваме. Кафявата захар разтапяме в оризовия оцет на котлона в касерола. След като изстине, смесваме с ориза и разбъркваме добре с дървена шпатула.
Взимаме лист нори и покриваме едната му страна цялата с изстиналия ориз, върху рогозка за суши покрита с найлон.
Обръщаме листа така, че оризът да остане отдолу. Върху страната откъм нас надлъжно редим рибата тон, авокадото, маслиновата паста и крема сиренето.
Навиваме с помощта на рогозката на оризово руло. Разрязваме напречно рулото на малки парчета, като при всеки разрез мокрим ножа с вода.
Поднасяме сушито със соев сос. Да Ви е сладко!