Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Суши»Суши с маслинова паста

Суши с маслинова паста

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Суши с маслинова паста
Снимка: Evgenia
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1
"Суши с маслинова паста, което поднасяме със соев сос."

Необходими Продукти

  • кори - 1 бр., за суши Нори
  • ориз - 90 г, за суши
  • вода - 130 мл
  • риба тон - 60 г
  • оризов оцет - 1 с.л.
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • крема сирене - 40 г
  • маслинова паста - 1 ч.л.
  • авокадо - няколко резена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Суши с маслинова паста за ценители.

Първо измиваме добре ориза за суши и го сваряваме. Кафявата захар разтапяме в оризовия оцет на котлона в касерола. След като изстине, смесваме с ориза и разбъркваме добре с дървена шпатула.

Взимаме лист нори и покриваме едната му страна цялата с изстиналия ориз, върху рогозка за суши покрита с найлон.

Обръщаме листа така, че оризът да остане отдолу. Върху страната откъм нас надлъжно редим рибата тон, авокадото, маслиновата паста и крема сиренето.

Навиваме с помощта на рогозката на оризово руло. Разрязваме напречно рулото на малки парчета, като при всеки разрез мокрим ножа с вода.

Поднасяме сушито със соев сос. Да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: