Начин на приготвяне
За нашата коледна салата Елха ни трябват две прави краставици.
Измиваме двете краставици хубаво и ги режем малко косо, да не са кръгли резените, да са овални, това повтаряме и с двете краставици.
После режем една ябълка по средата - аз имах червена, но за предпочитане е зелена.
Взимаме чиния за сервиране, слагаме половината ябълката със страната, която сме я отрязали, надолу и набождаме един дървен шиш.
После почваме да редим краставиците, да ги набождаме една върху друга, така че да се оформи като елха.
След което поръсваме салатата от краставици със сол отгоре и натрошаваме сирене, така че да изглежда все едно е заваляло сняг по нашата салата Елха.
Поръсваме със зехтин зеленчуковата салата.
Една хубава изненада за децата и възрастни.