Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Вкусна коледна елха с течен шоколад

Вкусна коледна елха с течен шоколад

ИввИвв
Чирак
5737570386
Вкусна коледна елха с течен шоколад
Снимка: Emilia Krumova
1 / 3
13/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Трябват ви бутер тесто, течен шоколад и две сръчни ръце, за всичко останало ще се погрижи печката - от нас - да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • готово тесто - 1 бр пакет
  • За плънката
  • течен шоколад - 1 ч.ч. или сладко по ваш избор
  • За намазване
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • вода - 3 с.л.
  • За поръсване
  • пудра захар - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете от хладилника готовото тесто и го оставете да си почина на стайна температура около 10 минути. След това разделете на 4 топки и ги разточете една по една.

Сложете хартия за печене в тава, за да не залепне тестото, после и сложете първия лист тесто, намажете го с течен шоколад или сладко по ваш избор, след това повторете с останалите листове разточено тесто.

С помощна на нож оформете клоните на елхата, като ги режете и после завивате на спирала. Намажете елхичката с прясното мляко и сложете да се пече за 200 градуса за 3 - 4 минути, да за добие златист цвят, и като е готово, я извадете.

Докaто е още топла елхичката с шоколад или сладко по ваш избор, намажете с малко захар, разбъркана с водата. По желание може да поръсите и с пудра захар, за да наподоби снежен вид елхата.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: