Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен шаран»Пълнен шаран с кисело зеле, киноа и елда

Пълнен шаран с кисело зеле, киноа и елда

Живка ГеоргиеваЖивка Георгиева
Иноватор
1494243701
Пълнен шаран с кисело зеле, киноа и елда
Снимка: Живка Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • шаран - 1.5 кг
  • елда - 200 г
  • киноа - 200 г
  • домати - 2 бр.
  • лук 1 глава
  • целина - 1/2 глава
  • кисели краставички - 6 - 7 бр.
  • орехи - 1 шепа
  • кисело зеле - 1/2 зелка малка
  • подправка за риба
  • моркови - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако рибата не е закупена почистена - почистете добре вътрешностите и отделете люспите. Измийте шарана хубаво.

Натъркайте шарана с подправката за риба, ако няма добавена сол, посолете.

Зеленчуците се обелват от корите и нарязват.

Поставете рибата в голяма четвъртита тава. Натъпчете със зеленчуците и орехите, а каквото остане оставете - за отвън.

Киноата и елдата е хубаво да се накиснат предварително. Измийте.

Разнесете равномерно по тавата. По възможност нека са отдолу, под зеленчуците, за да уврат добре.

Добавете водичка в тавата при пълнения шаран. Разпределете равномерно и покрийте с фолио.

Печете пълнения шаран с кисело зеле, киноа и елда около 45 минути, след което открийте и оставете рибата да хване коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: