Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печен шаран с кисело зеле

Печен шаран с кисело зеле

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Печен шаран с кисело зеле1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5
"Има много причини да слагате кисело зелен, но най-основателната от тях е печеният шаран с кисело зеле"

Необходими Продукти

  • шаран - 1.5 кг.
  • олио - 1 ч.ч.
  • кисело зеле - 1, 5 кг.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме шарана, измиваме и го намазваме с олио. Оставяме да престои половин час.

Нарязваме киселото зеле на ситно и го задушаваме в олио. Посоляваме с черен и червен пипер. Прехвърляме в тава.

Върху зелето поставяме рибата, увита в цели зелеви листа. Печем около 1.5 часа на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: