Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Диетична елда с кисело зеле

Диетична елда с кисело зеле

Диетична елда с кисело зеле
Снимка: Илиана Първанова
1 / 3
05/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Диетично, вкусно и много полезно - няма как да не го опитате"

Необходими Продукти

  • елда - 1 ч.ч.
  • вода - 3 и ½ ч.ч.
  • хималайска сол - 2/3 ч.л.
  • шарлан - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • кисело зеле - 1 малко бурканче (рязано от буркан)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като кипне водата, сипваме хималайската сол и шарлана, а след тях и елдата. Варим елдата, докато се разпукат зрънцата и вече е сварена.

Малко преди да свалим от котлона, подправяме с черен пипер и други подправки по желание.

С черпак разпределяме в купички и отгоре поръсваме рязаното кисело зеле от буркан (домашно приготвено) и разбъркваме.

Ястието е готово. Бързо, лесно и вкусно!

Удовлетворява различни вкусови претенции! Диетично заради безглутеновата елда и пробиотика – кисело зеле!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: