Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Палачинки с брашно от елда

Палачинки с брашно от елда

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949868
Палачинки с брашно от елда1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Здравословното може да бъде и изключително вкусно, вижте как"

Необходими Продукти

  • брашно от елда - 2 ч.ч.
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 щипка
  • яйца - 1 бр.
  • олио - за пържене
  • за гарниране
  • сьомга - 150 г филе
  • лук - 1 - 2 глави или праз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцето със солта и захарта и добавете на порции водата и брашното от елда.

Ако е необходимо, коригирайте количеството на водата или брашното, докато се получи стандартната гъстота на палачинково тесто.

Оставете го да престои за 10-15 минути. През това време нарежете лука/праза на полумесеци и накъсайте филетата сьомга.

Намазнете леко тиган с незалепващо покритие и сипвайте по черпак от сместа. Разстелете палачинката и след като се изпече от едната страна, я обърнете от другата.

Оставете да се запече за кратко и отгоре посредата разпределете предварително запържения отделно лук и парченца риба. Прегънете палачинката като плик и я поднесете в чиния.

По съшия начин пригответе и останалите палачинки. Количеството им зависи от размера на тигана, който използвате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
43
31
20
10
Дай твоята оценка: