Начин на приготвяне
Разбийте яйцето със солта и захарта и добавете на порции водата и брашното от елда.
Ако е необходимо, коригирайте количеството на водата или брашното, докато се получи стандартната гъстота на палачинково тесто.
Оставете го да престои за 10-15 минути. През това време нарежете лука/праза на полумесеци и накъсайте филетата сьомга.
Намазнете леко тиган с незалепващо покритие и сипвайте по черпак от сместа. Разстелете палачинката и след като се изпече от едната страна, я обърнете от другата.
Оставете да се запече за кратко и отгоре посредата разпределете предварително запържения отделно лук и парченца риба. Прегънете палачинката като плик и я поднесете в чиния.
По съшия начин пригответе и останалите палачинки. Количеството им зависи от размера на тигана, който използвате.