Начин на приготвяне
Чудесни палачинки без глутен, вкусни и здравословни.
В купа разбивате яйцата с телена бъркалка. Добавете сол, сода и сипете брашното от елда.
Разбърква се на гъста смес, наливате и водичка до нужната гъстота.
Имайте предвид че елдата увеличава обема си и когато се прибавя, сипете по малко и тогава наливате от водата, за да видите каква гъстота се получава.
Загрява се тиган с капки олио, сипвате по 1 с.л. каша и оформяте малка палачинка с диаметър 6-7 см по-лесно се обръщат, защото са крехки.
Обърнете със широка шпатула и печете от двете страни на 4 степен.
Излизат доста бройки и може да хапнете със сладко или сирене.
Добър апетит с моите палачинки с брашно от елда!