Начин на приготвяне
Налейте прясното мляко в тенджерка. Добавете измития ориз и сварете на слаб огън, докато оризът поеме, напълно течността.
Отстранете съда от огъня и ароматизирайте с една ванилия. Нарежете обелените криши на малки парчета.
Сложете ги в тенджерка, покрийте с вода и сварете за 10 мин. Отстранете тенджерката от огъня и излейте течността. Охладете.
Нарежете на дребно бадемите и шоколада.
Разделете белтъците от жълтъците. Първите разбийте на пяна с щипка сол за 5 мин. Жълтъците разбийте за 5 мин с 80 г захар. Разбитите жълтъци изсипете при сварения ориз, добавете на порции и белтъците.
Хомогенизирайте добре продуктите. Застелете форма 22 см с парче хартия за печене. Намаслете леко. Изсипете от ориза, подравнете и поръсете с парчета круши, бадеми и шоколад.
Покрийте с ориз и отново поръсете с круши, бадеми и шоколад и така, докато свършите продуктите за оризовия сладкиш.
Изпечете сладкиша с круши на 170°C в предварително загрята фурна с вентилатор за 35-40 мин.
Извадете формата от фурната, изчакайте 20 мин и тогава освободете сладкиша.
Доохладете на решетка преди да нарежете оризовия сладкиш с круши, бял шоколад и бадеми!
Да ви е сладко!