Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Оризов сладкиш с круши, бял шоколад и бадеми

Оризов сладкиш с круши, бял шоколад и бадеми

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Оризов сладкиш с круши, бял шоколад и бадеми
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Признаваме, че този оризов сладкиш ни спечели в момента, в който разбрахме, че се приготвя с бял шоколад"

Необходими Продукти

  • ориз - 200 г
  • бял шоколад - 100 г
  • захар - 80 г
  • яйца - 3 бр.
  • круши - 3 бр.
  • бадеми - 80 г обелени, сурови,
  • прясно мляко - 500 мл
  • ванилия - 1 прахче
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Налейте прясното мляко в тенджерка. Добавете измития ориз и сварете на слаб огън, докато оризът поеме, напълно течността.

Отстранете съда от огъня и ароматизирайте с една ванилия. Нарежете обелените криши на малки парчета.

Сложете ги в тенджерка, покрийте с вода и сварете за 10 мин. Отстранете тенджерката от огъня и излейте течността. Охладете.

Нарежете на дребно бадемите и шоколада.

Разделете белтъците от жълтъците. Първите разбийте на пяна с щипка сол за 5 мин. Жълтъците разбийте за 5 мин с 80 г захар. Разбитите жълтъци изсипете при сварения ориз, добавете на порции и белтъците.

Хомогенизирайте добре продуктите. Застелете форма 22 см с парче хартия за печене. Намаслете леко. Изсипете от ориза, подравнете и поръсете с парчета круши, бадеми и шоколад.

Покрийте с ориз и отново поръсете с круши, бадеми и шоколад и така, докато свършите продуктите за оризовия сладкиш.

Изпечете сладкиша с круши на 170°C в предварително загрята фурна с вентилатор за 35-40 мин.

Извадете формата от фурната, изчакайте 20 мин и тогава освободете сладкиша.

Доохладете на решетка преди да нарежете оризовия сладкиш с круши, бял шоколад и бадеми!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: