Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото с черен трюфел

Ризото с черен трюфел

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7144
Ризото с черен трюфел
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • ориз арборио - 450 г
  • черен трюфел - 1 малък
  • пармезан
  • мащерка
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - 2 скилидки
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • бульон - 2 - 3 чаши гъбен или пилешки
  • готварска сметана - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме скълцания чесън в малко мазнина.

Добавяме ориза (в никакъв случай не го мием) и разбъркваме.

Почистваме добре трюфела. С помощта на ренде за твърди сирена режем от него на много тънки филийки. Добавяме няколко резена към ризотото.

Добавяме виното и продължаваме да бъркаме. След като почти се изпари започваме да доливаме бульона на малки части, като добавяме течност, само след като предходната се изпари.

Съотношението ориз към течност е около 1:3. Малко преди готовност на ориза прибавяме подправките и сметаната.

Сваляме от котлона ризотото и поднасяме с настърган пармезан и още няколко резена трюфел.

Не прекалявайте с него, защото вкусът и ароматът са много интензивни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: