Начин на приготвяне
Крем 1: Загрейте млякото с ванилията. Разбийте жълтъците в купа и добавете пресятото брашно. Изсипете сместа на тънка струйка към млякото. Бъркайте непрекъснато с бъркалка до сгъстяване и получаване на крем.
Отстранете от огъня и покрийте с найлоново домакинско фолио. Оставете да се охлади.
Крем 2: Сложете водата в съд на котлона да заври. Прибавете 80 г захар и варете 4-5 минути от завирането, до стопяването на захарта. Свалете съда от котлона.
В суха купа разбийте белтъците, добавете 20 грама захар, лимоновия сок и продължете разбиването до получаването на гъст сняг.
Към белтъчния сняг добавяйте лъжица по лъжица от захарния сироп до изчерпване, като разбивате непрекъснато с миксер. Продължете разбиването, докато кремът се охлади.
Крем 3: Разбийте сметаната на гъст крем с помощта на миксер.
Съединете трите крема и разбийте до еднородност.
Застелете дълбока купа със стреч фолио. Изсипете една втора част от крема.
Останалия крем разделете на две части. В едната част сложете половината нес кафе. Към другата половина от кафе добавете 1 ч.л. вода и разбъркайте. Прибавете към крема. Разбъркайте до хомогенност и го изсипете в купата.
Отгоре сложете останалия бял крем.
Притиснете и покрийте с фолиото. Поставете купата във фризер за една нощ. Преди консумация поръсете сметановата торта обилно с кокосови стърготини.
Белият трюфел с нес кафе е страхотен десерт!