Начин на приготвяне
Панирани пилешките филета - леко ги начукваме и ги потапяме в 1 ч.чаша прясно мляко. Държим ги за едно денонощие, за да станат по-крехки. След като ги извадим добавяме сол и черен пипер.
Овалваме ги и притискаме много добре в приготвената панировка от галета и розмарин. Пържим пилешките филета в добре загрята мазнина, докато се получи лек оранжев загар.
Забулени яйца - слагаме в касерола вода и когато тя заври, пускаме яйцата. Като се забулят ги изваждаме и ги добавяме към готовите изпържени филета.
Сметанов сос с черен трюфел - загряваме 40 мл олио до температура за пържене, след което се сваля от котлона и в него се слага предварително ситно настърганият трюфел.
В отделен съд се разбива с миксер готварската сметана и към нея се добавя трюфелната смес, разбъркваме леко до хомогенност. За красива презентация използваме ситно нарязан магданоз.
Коментари