Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържено пиле»Панирано пилешко филе със сметанов сос и черен трюфел

Панирано пилешко филе със сметанов сос и черен трюфел

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289602981
Панирано пилешко филе със сметанов сос и черен трюфел
Снимка: Десислава Дончева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Вкусотия с уникален аромат, който никога няма да забравите"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 ч. чаша
  • пилешко филе - 2 бр. ( 250 г)
  • яйца - 2 бр.
  • трюфели - 50 г черен
  • готварска сметана - 200 мл (Hopla)
  • олио - 260 мл
  • галета - 1 ч.ч.
  • розмарин - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Панирани пилешките филета - леко ги начукваме и ги потапяме в 1 ч.чаша прясно мляко. Държим ги за едно денонощие, за да станат по-крехки. След като ги извадим добавяме сол и черен пипер.

Овалваме ги и притискаме много добре в приготвената панировка от галета и розмарин. Пържим пилешките филета в добре загрята мазнина, докато се получи лек оранжев загар.

Забулени яйца - слагаме в касерола вода и когато тя заври, пускаме яйцата. Като се забулят ги изваждаме и ги добавяме към готовите изпържени филета.

Сметанов сос с черен трюфел - загряваме 40 мл олио до температура за пържене, след което се сваля от котлона и в него се слага предварително ситно настърганият трюфел.

В отделен съд се разбива с миксер готварската сметана и към нея се добавя трюфелната смес, разбъркваме леко до хомогенност. За красива презентация използваме ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Хубава рецепта, но ме смути количеството на трюфела - 50 г. при положение, че цената му е около 7-900 долара /кг. До колкото зная, но може и да съм в грешка, трюфелите се поставят в/у самото ядене нарязани на 3-5 бр тънки люспи, или настърган, именно за да се виждат и подсказват, че самото ястие е приготвено с трюфел. Не зная, не съм убедена в това, защото само съм го опитвала, но никога не съм работила с него, но така ми е бил поднасян. Освен това той е и силно ароматен и 50 грама няма ли да са прекалено много??
10.01.2017 12:49
1
1
Покажи всички подкоментари