Начин на приготвяне
Първо се приготвя кремът.
Слагаме млякото и захарта на котлона, като бъркаме от време на време, в отделна купа разбиваме яйцата и брашното с миксер, намаляме котлона и добавяме в яйчената смес 2 черпака от млякото отново разбиваме и добавяме на тънка струя към млякото при непрекъснато бъркане.
Като се сгъсти кремът добавяме 50 г масло и 3 ванилии, изсипваме крема в друга купа, покриваме със стреч фолио и оставяме да изстива на стайна температура.
Леко разточваме всеки лист, изрязваме краищата, които после се пекат и облепяме с тях, надупчват се всички блатове с вилица и се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Блатовете също трябва да бъдат охладени. В купа разбиваме 250 г масло (на стайна температура) с миксер и добавяме към него крема.
Сглобяваме, като започваме с блат и завършваме с крем. Към изпечените и натрошени изрезки добавяме 3 с.л. пудра захар и с тях облепяме.
Поръсваме тортата Наполеон с пудра захар и оставяме в хладилника за няколко часа.