Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта Наполеон»Торта Наполеон с много пухкав крем

Торта Наполеон с много пухкав крем

Анелия МинчеваАнелия Минчева
Чирак
36366108
Торта Наполеон с много пухкав крем2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Торта Наполеон ни е любима от едно време, а сега вече знаем как да си я приготвим и сами"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 4 листа (800 г)
  • за крема
  • прясно мляко - 1 литър
  • захар - 250 г
  • брашно - 150 г
  • яйца - 4 бр.
  • ванилия
  • масло - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя кремът.

Слагаме млякото и захарта на котлона, като бъркаме от време на време, в отделна купа разбиваме яйцата и брашното с миксер, намаляме котлона и добавяме в яйчената смес 2 черпака от млякото отново разбиваме и добавяме на тънка струя към млякото при непрекъснато бъркане.

Като се сгъсти кремът добавяме 50 г масло и 3 ванилии, изсипваме крема в друга купа, покриваме със стреч фолио и оставяме да изстива на стайна температура.

Леко разточваме всеки лист, изрязваме краищата, които после се пекат и облепяме с тях, надупчват се всички блатове с вилица и се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Блатовете също трябва да бъдат охладени. В купа разбиваме 250 г масло (на стайна температура) с миксер и добавяме към него крема.

Сглобяваме, като започваме с блат и завършваме с крем. Към изпечените и натрошени изрезки добавяме 3 с.л. пудра захар и с тях облепяме.

Поръсваме тортата Наполеон с пудра захар и оставяме в хладилника за няколко часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: