Начин на приготвяне
В купа счупете яйцата и ги разбийте заедно със захарта. В друг съд смесете брашното, какаото, бакпулвера, олиото и водата, разбъркайте и добавете към яйчената смес. Сипете щипка сол.
Пригответе си форма за торта 24 см. Изсипете 1/2 от сместа и изпечете за 20 мин. на 180 градуса. През това време пригответе крем за вкусната шоколадова торта.
Сипете в тенджера млякото, заделяйки 100 мл. В купичка разбийте жълтъците и захарта, добавете другото мляко и брашното. Сипете всичко във вече затопленото мляко. Добавете ванилията и бъркайте до сгъстяване.
Готовият блат за торта полейте с крема, а отгоре сложете другата част от тестото.
Изпечете нежната торта за 25 мин. на 180 градуса. Пригответе глазурата, разтопявайки шоколада. Смесете го с маслото и млякото. Оставя се да ври 3 минути.
Ако не ви се прави шоколадова глазура, може да я поръсете с пудра захар.
Трик при тази шоколадова торта с много крем е, че втората смес за блата трябва да е по-малко от първата.