Начин на приготвяне
За блата: яйцата се разбиват заедно със захарта на пяна. След това се добавят останалите продукти. Всичкото се разбърква много добре и се изсипва в леко намазнена тава. Пече се във фурна на 180 градуса за 35 минути. През това време се приготвя кремът.
В тенджера се слага млякото и захарта. Слага се на котлона да се стопли. Отделно в купа се смесват останалите продукти без маслото. Когато млякото се стопли и захарта се разтопи, се изсипва сместа и се разбърква постоянно, докато се сгъсти.
Вдига се от котлона и се добавя маслото. Разбърква се до разтопяване. Оставя се да се охлади. Готовият блат се реже на два еднакви блата.
Долният блат се маже обилно с крем, нареждат се нарязаните на колелца банани, отново се маже с крем. Слага се вторият блат отгоре и се намазва съвсем леко с крем отгоре. Поръсва се обилно с шоко пръчици.