Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бананова торта с много крем

Бананова торта с много крем

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Бананова торта с много крем
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Знаете как е при тортите - колкото повече крем, толкова по-вкусни са, а тази е направо вълшебна"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1. 5 ч.ч.
  • брашно - 4 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • маргарин - 125 г
  • За крема
  • прясно мляко - 2. 5 в.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • вода - 1 ч.ч. хладка
  • масло - 50 г
  • банани - 2 бр.
  • шоколадови пръчици - 2 пакета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата: яйцата се разбиват заедно със захарта на пяна. След това се добавят останалите продукти. Всичкото се разбърква много добре и се изсипва в леко намазнена тава. Пече се във фурна на 180 градуса за 35 минути. През това време се приготвя кремът.

В тенджера се слага млякото и захарта. Слага се на котлона да се стопли. Отделно в купа се смесват останалите продукти без маслото. Когато млякото се стопли и захарта се разтопи, се изсипва сместа и се разбърква постоянно, докато се сгъсти.

Вдига се от котлона и се добавя маслото. Разбърква се до разтопяване. Оставя се да се охлади. Готовият блат се реже на два еднакви блата.

Долният блат се маже обилно с крем, нареждат се нарязаните на колелца банани, отново се маже с крем. Слага се вторият блат отгоре и се намазва съвсем леко с крем отгоре. Поръсва се обилно с шоко пръчици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: