Начин на приготвяне
Бутер тестото оставяме да се охлади и го нарязваме на платки.
Оставяме в хладилника да стегне. През това време си приготвяме крема.
В тенджера слагаме 800 мл прясно мляко да заври заедно със захарта. Разбиваме яйцата с брашното и останалото мляко.
Към яйчената смес добавяме част от горещото мляко и разбъркваме, сипваме в тенджерата на тънка струя при непрекъснато бъркане, до сгъстяване на крема.
Отнемаме от котлона и добавяме маслото и ванилията. Изваждаме бутер тестото, надупчваме с вилица по цялата кора и ги изпичаме.
След като се охладят започваме да сглобяваме тортата. От тестото се получават 4 кори, едната оставаме за натрошаване. Слагаме кора, крем и така редуваме до завършване с крема.
Последната кора натрошаваме и поръсваме тортата Наполеон. Оставяме в хладилника за едно денонощие.
Класическа торта Наполеон с крем е готова.