Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Вкусни палачинки с газирана вода

Вкусни палачинки с газирана вода

редакция:
ЕлицаЕлица
Новак
11172
Вкусни палачинки с газирана вода1 / 14
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
20
"Днес ще ви представим една многократно изпитана рецепта за палачинки, но с газирана вода. Когато и да ги приготвите, винаги ще са вкусни!"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1.5 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • газирана вода - 1 л
  • брашно - 20 с.л. (сместа трябва да е по - рядко от боза)
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Разбъркваме добре яйцата, прибавяме останалите компоненти и разбъркваме до хомогенност.

Оставяме да почине около 1 час и печем палачинките от двете страни в леко намазнен тиган.

Излизат около 18-20 броя. Готовите палачинки с газирана вода се мажат по желание с мед или сладко.

Ако обичаш палачинки, опитай и тези въздушни канадски палачинки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
557
415
37
27
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Аз
Аз
Хайванчо, разбрах, че писането на отзиви не е от силните ти страни. Коментарът ми беше по повод правописните правила на българския език, които трябва да се спазват, дори и при писане на рецепти. Изречения от рода на "Оставаме да почине около 1 час и печем палачинките в леко намазнен тиган от двете страни", придават и на най-вкусните указания за приготвяне на ястия, леко горчив привкус.
18.11.2013 10:08
19
8
2
Покажи всички подкоментари
Айвън
Айвън
палачинките се пекат от двете страни в намазнен тиган, а не намазнен от двете страни тиган! Ох, "Аз" дано да си разбрал-в противен случай много ще ми е мъчно за теб!!!!!!!!!!!
17.11.2013 21:55
9
6
Аз
Аз
Ха!..."печем палачинките в леко намазнен тиган от двете страни"...Въх, що да мажа тигана и отдолу?
17.11.2013 19:32
8
4
cmanolova
cmanolova
Досега при липса на прясно мляко съм правила палачинките с вода, но стават малко жилави. С газирана станаха разкошни - меки и въздушни. Излязоха 24 бройки, но тиганът ми не е стандартният за палачинки, а малко по-голям. Сега похапваме палачинките с шоколад. Вкусотия!!!
09.11.2013 17:10
6
Павчица Стоянов
Павчица Стоянов
По тъп коментар от на Нина не бях чел.
09.11.2013 10:38
emily hadzhieva
emily hadzhieva
да бе стават само 10 броики но са супер !!!!!
09.10.2013 20:18
Ирена
Ирена
До Нина: 1 литър се съкращава като 1 л, а 1 лъжица се съкращава като 1 л. и в зависимост от вместимостта ѝ се изписва като 1 с.л., 1 ч.л. или 1 к.л., което означава 1 супена лъжица, 1 кафена лъжичка или 1 чаена лъжичка.
03.10.2013 10:25
5
Деница
Деница
Получиха се много добре. Вкусни и лесни за приготвяне. Първоначално ми се видя прекалено много 1 л сода, но толкова е нужно. Ако ви се вижда рядко, може да се добави още брашно и обратно, ако пък е гъсто - да се доразреди със сода.
29.09.2013 13:54
4
1
Ани
Ани
Газираната вода е 1литър.Аз лично разделям продуктите дадени тук на две.Получават се около 15палачинки.
28.09.2013 09:25
2
Ваня
Ваня
Палачинките с газирана вода стават хубави,но аз лично предпочитам тези с кисело мляко и сода.Ако не се оцели количеството на брашното не стават хубави.Първия път не се получиха добре.
27.09.2013 21:44
4
Нина
Нина
Какво ще рече газирана вода 1л- 1 литър ли една лъжица ли, пишете ги малко по-разбираемо тия неща.
27.09.2013 16:13
4
12
rosinkaa
rosinkaa
стават страхотни палачинки.:)
21.09.2013 19:19
Елица
Елица
от газаираната вода се получават дупчиците
21.09.2013 13:34
Добринка Неделчева
Добринка Неделчева
Много добре изглеждат, но имам едно въпросче, слага ли се някакъв набухвател? Как се получават тези дупчици без мая или сода?
21.09.2013 10:39
1
Нели
Нели
В отговор на Ивелина: к.л. е кафяна лъжичка.
01.09.2013 14:36
1
Ивелина
Ивелина
Много съм зле .. какво е к.л ?
01.09.2013 09:43
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Сместа става течна, така че се използва черпак. Сипва се един черпак в нагорещен тиган за палачинки или какъвто имаш и внимателно, но и бързичко (започва да стяга от топлината)с накланяне и въртеливи движения разпределяш сместа в самия тиган. Като започне да става на малки дупчици, обръщаш с помощта на дървена шпатула (за да не се надраска тигана) и опичаш и от другата страна, като времето за печене от втората страна е по-кратко. Аз лично слагам олио в сместа, а не в тигана. Успех :)
27.08.2013 14:24
2
Татяна
Татяна
извинете нова съм в купнята само на 19 г. съм... искам да попитам от тази смес която се прави се разделя с лъжица примерно и се редят в тигана за печене или как точно... предполагам то се подразбира но тъй като съм нова ме извинете за глупавия въпрос.
27.08.2013 13:06
1
Дани
Дани
на газовия котлон и с тефлоновия тиган, без почти никаква мазнина...само за дъното няколко капки..стават много бързо, разкош...
24.08.2013 10:10
ВАНЕСА
ВАНЕСА
ПАЛАЧИНКИТЕ СА ВКУСНИ В НАЙ РАЗЛИЧНИ ВАРИАНТИ ...
18.08.2013 18:45