Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Леща яхния с пушени гърди

Леща яхния с пушени гърди

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Леща яхния с пушени гърди
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Хем яхния, хем с месце - ето такава леща най-много обичаме"

Необходими Продукти

  • леща - 2 консерви (по 400 г всяка)
  • чушки - 4 бр. червени, изпечени и обелени
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - 1 малка глава
  • червен пипер - 1 с.л.
  • джоджен - 1 с.л.
  • масло - 20 г
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете и обелете чушките. Нарежете ги на дребно.

Нарежете лука и чесъна на ситно.

Загрейте олиото и маслото в дълбок тиган на котлона. Добавете нарязаните лук, чушки и чесън. Пържете около 3 мин. или до омекване.

Добавете брашното и червения пипер и запържете за около 4 мин.

Сипете около 250 мл топла вода и хубаво разбъркайте, за да се получи хомогенна смес.

Добавете джоджена, овкусете със сол и черен пипер. Накрая добавете предварително отцедената леща.

Отново хубаво разбъркайте яхнията. Намалете силата на котлона и оставете лещата яхния да къкри около 25 мин., докато се сгъсти.

Междувременно нарежете пушените гърди на тънки листове.

Запечете ги на грил тиган на котлона.

Нарежете ги дребни парченца и сервирайте лещата яхния с пушени гърди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: