Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста с гъби и доматен сос

Паста с гъби и доматен сос

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497524k
Паста с гъби и доматен сос1 / 2
31/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Семпло и елегантно предложение за вечеря, което дори вегетарианците няма да откажат!"

Необходими Продукти

  • паста - 350 г по избор
  • гъби - 250 г
  • масло - 30 г
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • черен пипер
  • за доматения сос
  • домати - 500 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 стрък
  • босилек
  • захар
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме доматения сос. Загряваме зехтина и задушаваме лука до омекване. Добавяме настърганите домати, подравяме със сол, черен пипер, 1-2 щипки захар и малко босилек и варим на тих огън до сгъстяване (обикновено около 30 минути).

Загряваеме олиото и запържваме до златисто ситно нарязания лук. Добавяме и гъбите, нарязани на парченца и запържваме още 3-4 минути. Наливаме готовия доматен сос и оставяме да заври.

Сваряваме пастата в подсолена вода, докато омекне. Отцеждаме течността от варенето, сипваме я в дълбока чиния за поднасяне.

Непосредствено преди поднасяне я заливаме с маслото и готовия сос. Може да гарнирате и с 1-2 клонки босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: