Коледен десерт

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
363
59
414
2
24/12/2019
Приготвяне40 мин.
Готвене190 мин.
Общо230 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 570
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете стафидите в хладка вода за 15 мин. Нарежете обелените бадеми на малки парченца. Накиснете сух хляб в прясното мляко. Изцедете половин портокал, а кората настържете.

В голяма купа изсипете захарта, добавете омекналите стафиди, изцедения и натрошен хляб, коняка, брашното, яйцето, счуканите карамфилчета, настъргания джинджифил, захаросаните корички, канелата, индийското орехче, настърганата портокалова кора и сока, бадемите и омекналото на стайна температура краве масло.

Объркайте добре всички продукти. Нарежете двата портокала. Намажете дъното и стените на огнеупорна купа с краве масло. На дъното и по стените сложете кръгчета портокал. Изсипете сместа в купата. Подравнете.

Покрийте с парче хартия за печене. Сложете купата в дълбока тенджера със студена вода. Нивото на водата да стига почти до ръба на купата. Сложете тенджерата с купата в студена фурна. Изпечете коледния десерт за 3 часа на 150 градуса, като от време на време доливате топла вода.

Извадете готовия сладкиш от фурната, изчакайте около 20 мин. и обърнете в подходяща чиния. За украсата разбийте белтъка за кратко с вилица. Потопете клончето розмарин и след това го оваляйте в кристалната захар. Украсете десерта със заснеженото клонче и пръчици канела.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар