Начин на приготвяне
Пресява се брашното и се сипва в купа 330 г от него, като направите дупка в средата. Смесва се маята с останалото брашно и хладката вода. Разбърква се и се оставя да шупне.
Сипва се в кладенчето при останалото брашно. Прибавя се солта, жълтъците, лимоновата кора, шампанското и разтопения маргарин. Замесва се тесто, като си помагате с още брашно, за да не лепне прекалено.
Прибавят се нарязаните на малки кубчета плодове и се премесва. Покрива се тестото и се оставя на топло, докато удвои обема си. Премесва се отново и се оформя като кръгъл кравай. Поставя се в кръгла тава с хартия за печене поръсена с брашно. Мушка се на някое място паричката и бобено зърно по традиция.
На който се падне после другата година ще приготви сладкиша. В средата, за да не се затвори дупката при печене се поставя малка шола за крем карамел с дъното нагоре. Оставя се да втаса отново.
Намазва се с разбитото яйце и се лепят нарязаните на филийки захаросани и сушени плодове. Пече се в загрята до 160 градуса фурна около един час или докато стане златистокафяв. След като се охлади внимателно се отстранява металната шола. По желание може да поръси с пудра захар.