Напукани сладки с канела

ГеновеваГеновева
Готвач
1381k1k2
Напукани сладки с канела
Снимка: Геновева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
20

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • какао - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 2 бр.
  • портокалов сок - на 1 портокал
  • пудра захар - за овалване
  • канела - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези напукани сладки първо разбиваме яйцата със захарта. Брашното се пресява и към него се добавят бакпулверът и какаото. Към разбитите яйца добавяме олиото, ванилиите и сухите съставки.

Обърква се с ръце до получаването на хомогенна смес. Оставя се в хладилник за 1 час. В купа се объркват няколко лъжици пудра захар с канела.

Правят се топчета от какаовата смес и всяко едно се овалва в сместа с пудра захар и канела и се сплесква леко.

Поставят се сладките върху хартия за печене и се пекат в загрята фурна за около 15-20 минути на 170 градуса.

Весели празници с тези вкусни напукани сладки с канела!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: